Een terugblik van Nel Veenstra

ingevoerd op 20-07-2017

Geachte leden en ouders van leden,

 

Op 6 juni heb ik de bestuurshamer overgedragen aan Lambert Riteco, onze nieuwe voorzitter van de vereniging. In de vorige nieuwsbrief heeft u al kunnen kennismaken met hem. Het bestuur zal meer bestuurlijke taken op zich nemen

zoals u in eerdere brieven heeft kunnen lezen. Een trend die bij veel vereniging gehanteerd wordt tegenwoordig. De uitvoerende taken worden door andere personen en/of commissies geregeld. Als verenigingsmanager zal ik diverse taken en de organisatie en planning van activiteiten op mij nemen. 

  

Een kleine terugblik...................... 

In 1974 ben ik in het bestuur benoemd als bestuurslid namens de technische commissie. Van 1996 tot 2010 waarnemend voorzitter en in 2010 uiteindelijk benoemd tot voorzitter omdat er steeds geen nieuwe kandidaat gevonden kon worden voor het voorzitterschap.

Tijdens de ledenvergadering van 29 maart jongstleden bleek het statutair niet mogelijk te zijn om meer dan 2 x 3 jaar als bestuurslid/voorzitter zitting te mogen hebben en ben ik afgetreden als voorzitter en benoemd tot ad interim-voorzitter tot de buitengewone ledenvergadering van 6 juni 2017.

Na 43 jaar ben ik dus gestopt als bestuurslid.  

 

Samen met de medebestuursleden hebben we vele activiteiten opgezet en georganiseerd, vernieuwingen doorgevoerd, stormen doorstaan en jubilea gevierd. In het bestuur hebben we vele leden gehad die zich jarenlang hebben ingezet voor de vereniging. Dit geldt ook voor de leiding. Veel technisch kader heeft jarenlang lesgegeven bij de vereniging. Tussentijds stopten leiders en/of leidsters met lesgeven door familieomstandigheden, gezondheid of hoge leeftijd. Sommigen kregen andere ambities en daardoor een andere baan. Heel veel namen zijn zo voorbijgekomen. Maar ook de vele vrijwilligers hebben het mogelijk gemaakt om activiteiten te organiseren door klaar te staan voor de vereniging tijdens bij vele taken.

 

Hartelijke dank allemaal voor het vertrouwen dat ik als bestuurslid en/of voorzitter van de vereniging heb mogen ontvangen. Ik wens het nieuwe bestuur veel succes met alle voorkomende zaken op bestuurlijk niveau.

 

Zelf zal ik als verenigingsmanager diverse taken/activiteiten plannen en/of organiseren in samenspraak met bestuur, leiding en commissies.

 

Nel Veenstra-Donker