Jurylid worden? Ja leuk!

ingevoerd op 21-12-2017

Heb je in deze nieuwsbrief de leuke berichten gelezen over de resultaten van de wedstrijdturners en -turnsters? Over hoe goed ze het gedaan hebben tijdens de eerste wedstrijden van dit seizoen? Wat een toppers zijn deze jongens en meiden! Net als de ouders die als jurylid helpen tijdens de wedstrijden. Ook dat zijn toppers! Want zonder die ouders, tellen de resultaten van onze kinderen niet mee tijdens de competitiewedstrijden. Wat fijn is het dan ook dat zes moeders zich hebben opgegeven voor de jurycursus ‘Turnen Dames 1’, die 31 januari start. Ouders die we hard nodig hebben! Want hoe meer ouders jurylid zijn, des te beter we kunnen voldoen aan de eis om juryleden te leveren. Dat zijn we als vereniging namelijk verplicht.

 

Juryleden nodig bij de meiden

Verenigingen moeten per wedstrijddag voor iedere 12 turnsters 1 jurylid leveren. Doen er meer dan 12 turnsters mee, dan moet je 2 juryleden leveren. Als je bedenkt dat de groep van José uit 27 turnsters bestaat en die van Saskia uit 21, dan moeten wij als Lycurgus-Advendo dus aan de bak! Helemaal als je bedenkt, dat niet alle wedstrijden op één dag zijn, maar vaak een heel weekend duren. En de meiden ook nog eens in verschillende divisies turnen waarvan de wedstrijden niet allemaal in datzelfde weekend zijn. Het kan zo maar gebeuren dat we drie weekenden achter elkaar juryleden moeten leveren. Kortom: we hebben juryleden nodig, zodat niet altijd dezelfde mensen hoeven te jureren. En het is ook gewoon leuk om te doen!

 

Nieuwsgierig? Kom langs

Vóór de jurytraining op 31 januari start, is er nog een bijeenkomst over jureren. Suzanne Tol en Etta Pouw nemen daar alvast wat basisbegrippen door met de zes moeders die de training gaan volgen. De ervaring van de huidige juryleden is namelijk dat het fijn is als je vooraf al wat weet. Ben je geïnteresseerd om meer te leren over de sport die uw dochter met plezier doet? Kom dan langs bij deze bijeenkomst. De precieze datum wordt nog bekend gemaakt. De trainsters José en Saskia kunnen je in contact brengen met Suzanne en Etta.

bekers bekers