Een eigen thuis voor onze vereniging

ingevoerd op 02-05-2018

Misschien had u het al eerder gehoord of gelezen. We hebben het er ook wel eerder over gehad. En het bestuur is sowieso al wat jaren bezig om na te denken over een eigen accommodatie voor onze vereniging. Het lijkt er nu echter op dat het allemaal wat concreter gaat worden. Het bestuur heeft in ieder geval met elkaar afgesproken dat wij er actief mee aan de slag gaan in het komend jaar. En waarom?

Een eigen accommodatie, een eigen thuis voor onze vereniging, is geen doel op zich. Maar, willen wij als Lycurgus-Advendo de vereniging zijn die we willen zijn. Zoals u al in deze nieuwsbrief heeft kunnen lezen. Dan moeten we serieus de mogelijkheden voor een eigen accommodatie onderzoeken.

Voor het voortbestaan van onze vereniging als brede gymsport vereniging voor Schagen en omstreken is het, vanwege zowel praktische als financiële overwegingen, noodzakelijk om uit te kijken naar een eigen accommodatie. Naast de verminderde inkomsten vanuit gemeentelijke subsidie zijn de beschikbare gymaccommodaties om te huren in de gemeente Schagen, een belangrijke aanleiding. En hoe fijn zou het zijn als alle lessen, van elk niveau en van jong tot oud, bij elkaar in één accommodatie gegeven kunnen worden. We kunnen van elkaar leren, elkaar inspireren en we kunnen samen met plezier bewegen op één plek. Een eigen accommodatie geeft nog meer samenhang tussen de verschillende doelgroepen binnen onze vereniging en past bij de sociale functie van onze vereniging.

 

Met de gemeente Schagen hebben wij in 2017 al enkele gesprekken gehad over een plek voor een accommodatie van Lycurgus-Advendo. Dit was positief, en als bestuur hebben wij besloten een volgende stap nemen om zaken concreter te maken. Inmiddels hebben we ook gesproken met de Rabobank en NOC-NSF voor ondersteuning bij dit project. Stap voor stap komen we zo dichterbij een eigen thuis. Het jaar 2018 wordt wat dat betreft een belangrijk jaar. Spannend, maar als bestuur gaan we er met alle vertrouwen mee aan het werk. We houden u op de hoogte!

9C2EAF4E-FF13-4F86-AD6E-F785D9426541 9C2EAF4E-FF13-4F86-AD6E-F785D9426541