Van het bestuur: Over de financiën en wie we willen zijn

ingevoerd op 02-05-2018

Het is een drukke tijd geweest voor het bestuur. Er waren een aantal vergaderingen, Clara de penningmeester moest zorgen voor een financieel jaarverslag van 2017 en Cindy mocht de zorgvuldig geplande ledenvergadering weer een keer verplaatsen omdat de voorzitter bij nader inzien niet kon. In deze nieuwsbrief kunt u lezen dat het bestuur nog steeds op zoek is naar ondersteuning: de functie van secretaris is nog vacant! We merken dat wat extra ondersteuning heel erg gewenst is, en zeker als we kijken naar de toekomst kunnen we eigenlijk niet zonder.

 

Het bestuur heeft in maart een overleg gehad met de leiding wat naar ons idee een nuttig en zeer prettig overleg was. We hebben een aantal afspraken gemaakt die momenteel nog verder worden uitgewerkt en een volgend overleg staat al weer gepland na de start van het volgend seizoen, op 10 oktober.

 

De ledenvergadering was eind april niet heel druk bezocht als je kijkt naar ons ledenaantal, maar het was een goed overleg met een klein maar mooi clubje mensen. Op een ledenvergadering kan je je laten horen. Over het beleid, beslissingen en financiën van de club. Daar heeft het bestuur op de vergadering wat over toegelicht. Heel fijn is om te zien dat we er financieel eindelijk weer goed voorstaan. We zien dat het beleid van het afgelopen jaar geresulteerd heeft in beter cijfers. De bankrekening van de afgelopen maanden laat zien dat er weer een financiële basis begint te ontstaan van waaruit we stap voor stap weer wat op kunnen bouwen. Goed nieuws dus!

 

Tijdens onze bestuursvergadering, maar ook tijdens de ledenvergadering hebben we het de afgelopen tijd een aantal keer gehad over de toekomst van de vereniging. Wie zijn we, en wie willen we zijn als vereniging? Het is goed om als bestuur, maar zeker ook met de leden, op één lijn te zitten over de toekomst. Alleen dan kunnen wij met elkaar aan onze toekomst bouwen. Wat ons betreft geeft de volgende beschrijving, die ook in ons jaarverslag is te lezen, een goed beeld van onze vereniging en wat voor vereniging wij willen zijn:

“ Lycurgus-Advendo wil als gymvereniging breedtesport kunnen blijven aanbieden. Het accent van de vereniging ligt op een prettige sfeer, kwaliteit van gediplomeerde leiding en een redelijke prijs. Ons doel is om voor iedere leeftijd en voor elk niveau een passende les te kunnen aanbieden. Bewegen voor iedereen, jong, oud en op elk niveau. Breedtesport is de kern van onze vereniging. We willen zoveel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen en het liefst levenslang houden om ze gezondheid, plezier in bewegen en plezier in samen sporten te bezorgen. Onze vereniging staat voor kwaliteit en professionaliteit. Wij zijn daarbij een sociale vereniging met een prettige sfeer, en een vereniging die de verbinding zoekt met zijn omgeving en samenwerkt met maatschappelijke partners.“

 

Heeft u hier andere ideeën over? Opmerkingen of aanvullingen? Laat het ons weten als bestuur. Mail of spreek ons aan. We horen het graag!

 

Lambert Riteco
Voorzitter
lambertriteco@me.com (mailto:lambertriteco@me.com)