Strandwandeling 2018

ingevoerd op 17-07-2018

Ook dit jaar liepen we weer met een groep de traditionele strandwandeling als afsluiting van het seizoen van Lycurgus-Advendo. De enthousiaste dames verzamelden zich bij de Action en we reden met een aantal auto’s naar de strandopgang van Sint Maartenszee. Vandaar liep een groep naar Callantsoog. Een aantal liep van Callantsoog de dames tegemoet, omdat zij door werk later konden starten.

 

Na weken mooi weer was het nu af en toe zonnig, maar vooral bewolkt. En er stond een stevige wind vanuit het noorden. Het strand was ons goed gezind. We konden op een redelijk vlak en stevig zandstrand lopen.

 

Avontuur
De dames vanaf Sint Maartenszee beleefden nog een echt avontuur. Zij vonden een dood zeehondje (nog gaaf) en een dode bruinvis ( al in staat van ontbinding ) op het strand liggen. De hulpdienst  van de Toko kwam aan met de auto en nam het zeehondje mee. De bruinvis zou de gemeente later ophalen. De dames werden bedankt voor het melden en vonden dit mooi om mee te maken. Dat zie je niet elke dag.

 

Om ongeveer 21.00 uur kwamen we bij de strandtent van de familie Vos. De koffie en lekkere koek stonden zo op tafel op het terras en daar konden we gezellig napraten over de wandeling, het seizoen en alledaagse gebeurtenissen.

 

Bedankt allemaal voor de gezellige wandeling. En we hopen dat er volgend jaar veel meer dames en heren mee lopen tijdens deze gezellige afsluiting.