Kleuters in actie

ingevoerd op 07-04-2019

Gymnastiekvereniging Lycurgus-Advendo is gestart met een uur kleutergym. Kleuters kunnen onder deskundige leiding in een veilige omgeving leren spelen en bewegen. Kleuters doen niets liever dan hollen, springen, klimmen, gooien of vangen. Elke stoeprand of heuvel nodigt uit om te klauteren, te spelen en te ontdekken. Sommige kleuters zijn voorzichtig, bang om te vallen en angstig voor het onbekende. Maar de meeste kleuters storten zich onbevangen in het avontuur en als ouder hou je dan soms je hart vast: gaat dit wel goed?

Basis voor alle sporten
Tijdens de les komen alle aspecten van het bewegen spelenderwijs aan bod. Spelletjes geven aandacht aan de grondvormen van het bewegen, zoals springen, zwaaien, klimmen, duikelen en rollen. Met klein materiaal en turntoestellen leren de kleintjes hun evenwicht te bewaren en krijgen ze gevoel voor ruimte, afstand en snelheid. Daarmee wordt een basis gelegd voor alle sporten, zodat de kinderen daarna vol vertrouwen kunnen gaan gymmen, zwemmen of voetballen.

Het nieuwe kleuteruur is op de vrijdagmiddag van 15.15 tot 16.00 uur in de gymzaal van de Rank aan de Vincent van Goghlaan in Schagen onder leiding van Nel Veenstra.

Misschien is het leuk voor jouw kleuterdochter of -zoon. Kom twee proeflessen doen! Dan ervaren de kinderen hoe leuk het is. Dus: kom met je dochter of zoon van 4 of 5 jaar naar de gymzaal en laat ze lekker meedoen!

Voor meer informatie en/of opgave kun je bellen naar Nel Veenstra, telefoonnummer 06 21 64 16 00 of mailen naar secretariaat@lycurgus-advendo.nl (mailto:secretariaat@lycurgus-advendo.nl)