Gymnaestrada 2019

ingevoerd op 07-04-2019

Wat is de (Wereld) Gymnaestrada? Dit is een internationaal gymnastiekevenement dat net als de Olympische Spelen elke vier jaar georganiseerd wordt in een ander land. Dit zes dagen durende festival werd voor het eerst georganiseerd in 1953 in Nederland en is sindsdien alleen maar uitgebreid. De Nederlander, de Heer Jo Sommer was een van de oprichters van dit festival.

De Nederlandse groep oefent met elkaar op een centraal gelegen punt in Nederland. Dit jaar was het Leusden. De Nederlandse delegatie bestaat dit jaar uit 300 deelnemers.

Diverse verenigingen verzorgen een verenigingsdemonstratie van 15 minuten. Het veteranenkorps van de KNGU verzorgd een optreden van 15 minuten en een groep Nederlanders van verschillende verenigingen verzorgt een 15 minuten durende demonstratie met een KNGU optreden van zo’n 200 deelnemers van diverse disciplines, dans, turnen, springen, acro en rohnradturnen. In een verhaalvorm treden zij dit jaar op met een voorstelling van Tinkelbel.

Dit jaar wordt het evenement in Dornbirn gehouden in Vorarlberg in Oostenrijk van 7 t/m 13 juli. De Nederlandse deelnemers hebben de generale repetitie in Nederland op 1 juni in Den Bosch. Daar is de try out van het optreden en kunnen Nederlandse supporters de afvaardiging van Nederland komen bekijken. Dus heb je zin om te kijken? Kijk voor meer gegevens op KNGU.NL

 

Van Lycurgus-Advendo doe ik dit jaar weer mee aan de Gymnaestrada! Met een aantal bekende dames en heren brengen wij de voorstelling tot lezen.

En in 2023 wordt de Gymnaestrada in Nederland gehouden. Wie weet kunnen er dan weer heel veel Nederlanders deelnemen aan dit evenement. Wie weet ben je er dan ook bij.

Wij hebben er weer veel zin in. Hoe het gegaan is, hoor je later wel.

Nel Veenstra