Beste leden, hoe gaat het met jullie?

Update van het bestuur.

Schagen, 5 april 2020

Beste leden,

Hoe gaat het met julie? Het is een vreemde tijd. We volgen allemaal het nieuws en maken ons allemaal zorgen over het coronavirus. Hoe blijf ik gezond en hoe gaat het mijn dagelijks leven beinvloeden, hoe gaat het met werken, met sporten? Als bestuur houden deze vragen ons natuurlijk ook bezig. Voor onszelf, familie, vrienden. En wij zijn uiteraard bezig met wat dit allemaal betekent voor onze vereniging, onze leden en de leiding.

Naar aanleiding van de verlenging van een aantal maatregelen door de overheid vanwege het coronavirus, is het duidelijk dat we voorlopig nog geen reguliere lessen kunnen aanbieden. Als bestuur hebben we regelmatig overleg over de ontwikkelingen en wat dat voor onze vereniging en de leden betekent. Het bestuur heeft het volgende besloten:

Contribitie

De contributie is voor komend kwartaal met 25% verlaagt. Wij kunnen er op deze manier wel voor zorgen dat de salarissen van onze leiding doorbetaald kunnen worden. Dan hoeven we van niemand afscheid te nemen.

We willen dit graag zo doen, omdat wij als bestuur vinden dat wij als vereniging samen deze periode door moeten. We kunnen dit doen omdat wij van een aantal locaties de huur niet hoeven te betalen en omdat de KNGU tijdelijk de bondscontributie met 25% verlaagt. Verder hebben we afgelopen jaar een goed financieel beleid gevoerd wat enige ruimte geeft.

Alternatieve lessen.

Aan de leiding is gevraagd om te kijken welke alternatieven zij aan jullie kunnen aanbieden. Bijvoorbeeld lessen, tips of gewoon even contact in de vorm van een film of met online verbinding. Er zijn best wat mogelijkheden te bedenken en we gaan dit met de leiding onderzoeken. Het is goed om te zien dat er nu al wat van dit soort initiatieven in onze vereniging zijn. En als je ons daarbij kan helpen, of wil ondersteunen? Of als je tips hebt? We horen het graag! (via de leiding of mail: lambertriteco@me.com)

Wij vinden het belangrijk om te kijken of we julie alternatieven kunnen bieden. Zodat we met z’n allen blijven bewegen. En ik denk dat we vooral moeten kijken naar een manier om het sociale aspect van de lessen, de contacten met elkaar, op een of andere manier vast kunnen houden. Zo komen we samen als vereniging deze periode door. 

Verdere informatie 

Als bestuur blijven we ’online’ in contact  en houden we jullie via mail op de hoogte van de ontwikkelingen.  Laat het weten als er vragen zijn, blijf met elkaar in contact, denk aan elkaar en let op elkaar! 

Namens het bestuur, veel groet! 

 

Lambert Riteco