Nieuwe Corona regels per 13 oktober

In de persconferentie van afgelopen dinsdag 13 oktober zijn strengere corona maatregelen bekent gemaakt welke ook de sport raken. Een klein geluk voor ons is dat het net herfstvakantie was, waardoor we even de tijd hadden om goed te kijken welke gevolgen de nieuwe regels voor ons hebben.

Omdat sporten en bewegen, anders dan in maart van dit jaar, als belangrijk wordt gezien, hebben we nog de ruimte om te sporten en zijn zeker voor de gymnastiek de gevolgen nog te overzien. Onze lessen vallen niet onder teamsport en kunnen in principe door blijven gaan. Maar er zijn wel een aantal belangrijke afspraken waar we ons met z’n allen aan moeten houden.

Algemeen:

Er worden geen wedstrijden gespeeld.

Publiek bij sport is niet toegestaan.

Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Met klachten blijf je thuis.

Jongeren tot en met 17 jaar:

Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Zij kunnen dus gewoon sporten.

Volwassenen:

Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.

Voor binnensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:

de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;

er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;

zij niet mengen.

 

Mocht het zo zijn dat de zaal geen voldoende ruimte biedt om de vereiste afstand te bewaren, dan zullen we op zoek gaan naar een oplossing hiervoor.

Ons advies is pas vooral goed op jezelf, sporten mag, maar voel je je er niet prettig bij geef dat dan aan bij de trainer en dan kijken we samen of we iets kunnen aanpassen zodat het veilig is en blijft.

Sporten is gezond voor je lichaam, maar ook zeker belangrijk in verband met sociale contacten. Dus hou rekening met elkaar en hou afstand en dan hopen we dat de situatie in Nederland over een paar weken er weer beter uit ziet.

Nieuwe Corona regels! Nieuwe Corona regels!