Tip van Dorien

Hallo Dames en Heren,

Wanneer we weer aan de slag mogen? Ik heb helaas geen glazen bol  maar ik blijf positief dat we straks weer lekker kunnen gaan bewegen met zijn allen. Maar om nu stil te blijven zitten is ook geen optie toch? Daarom wil ik jullie allen wat beweeg oefeningen meegeven en andere weetjes omtrent gezondheid. Behalve bewegen is een goed voedingspatroon ook heel belangrijk.

Dat bestaat uit groenten en fruit, volle granen, verse melkproducten, thee, noten en vis voor de nodige dagelijkse vitaminen en mineralen. Een van de belangrijke vitamines is vitamine D. Vooral Vitamine D is een vitamine die met behulp van zonlicht(buitenlucht)en cholesterol aangemaakt wordt. Omdat wij te weinig in contact komen met zonlicht  maken wij te weinig vitamine D aan. Dan is een supplement vitamine D dagelijks aan te bevelen zeker als je al wat ouder word. Maar zoals gezegd is het naar buiten  gaan en wandelen ook  heel belangrijk.

 

Huis(loop)werk  week 1.

2x 15 minuten per dag of een half uur aansluitend  gaan wandelen. Goed voor hart en bloedvaten en voor uw cholesterolgehalte. Deze korte wandelingen in de natuur kan al veel bijdragen om alles stress van je schouders te gooien. Een eenvoudige meditatie oefening kan daar heel goed bij helpen. Focus tijdens  de wandeling  je niet op je eigen eindeloze stroom van gedachten. Maar ga op zoek naar indrukken vanuit de omgeving: kleuren, geuren en geluiden en concentreer je daarop.

Op de oneven dagen 20 knieliften  op heuphoogte met de armen naar voren gestrekt. Eerst op links ,dan op rechts en dan om en om. Dit alles 2x daags (het lijkt wel een doktersrecept nietwaar?)

Op de even dagen de armen zijwaarts  net onder de schouders 20 rondjes  in cirkels naar voren draaien en dan 20 rondjes naar achteren.

 

Volgende week krijgen jullie een bewegingsspel waar de hele familie aan mee kan doen. 

Met sportieve groet, Dorien Sybenga

wandelen is wandelen is